• Clipboard01.jpg
  • IMG_8709.jpg
  • PTDC0021.jpg

Historie

De Fotoclub “Enkhuizen de Streek” werd in februari 1975 in Enkhuizen opgericht onder de naam Fotoclub Enkhuizen door 4 enthousiaste amateur fotografen :

• Wil van der Zel,
  • Simon Swier,
  • Siewert Ruiter en
  • Henk Veldkamp

De oprichtingsvergadering vond plaats in “Du Passage”te Enkhuizen en de bijeenkomsten werden gehouden in
“de Oranjezalen” aan de Kaasmarkt in Enkhuizen. De naam Fotoclub Enkhuizen de Streek werd vast gelegd in de boeken.

Na een aantal jaren verhuisde de club, wegens behoefte aan een ruimere accommodatie, naar het cultureel centrum Kerkje Bessie te Lutjebroek.

In 1985 is op grootse wijze het 10-jarig jubileum gevierd met een expositie in de Drommedaris in Enkhuizen. Deze werd geopend door de toenmalig burgemeester van Enkhuizen, de heer Kraijenbrink. In dat jaar heeft deze expositie een tour gemaakt langs belangrijke plaatsen in de Streek, zoals kasteel Radboud in Medemblik, het gemeentehuis in Hoogkarspel en de (oude) Parkschouwburg in Hoorn.

In de loop der tijd zijn er nog vele exposities geweest ter gelegenheid van diverse evenementen zoals “Stedebroec Sportstad”, enige jaren een gecombineerde expo samen met de vereniging “Floralia” in Hoogkarspel, die jaarlijks een tentoonstelling organiseert van bloemen en planten en een expo tijdens een concert van het “Fryske Fanfare Orkest”in de CNB veiling te Bovenkarspel samen met de schilderskring “Bessie”.

In 2000 werd met een mooie expositie in het gemeentehuis van Stedebroec het 25-jarig jubileum gevierd; tijdens deze mijlpaal viel volgens insiders de progressie in de kwaliteit van het fotowerk en de presentatie op.

Nog steeds wordt door de fotoclub ieder jaar minstens één expositie georganiseerd n.l. de najaarsexpositie in Kerkje “Bessie” in Lutjebroek .

Soms ook nog in een andere plaats, zoals in het voorjaar van 2007 in het gemeentehuis van Den Helder en in de zomer van 2008 in de Bonifatiuskerk in Medemblik.

Fotoclub "Enkhuizen de Streek" telt anno 2009 ongeveer 40 leden en een achttal donateurs.

Get more Joomla!® Templates and Joomla!® Forms From Crosstec