• Clipboard01.jpg
  • IMG_8709.jpg
  • PTDC0021.jpg

Gastspreker op bezoek 26-05-2014

Zoals een echte fotograaf betaamt 'leeft' Duco de Vries fotografie.

Zijn manier van doen, -fotografie en bijbehorend betoog maken hem tot een aanschouwenswaardig persoon.

De leden van fotoclub EDS mochten hem een avondlang in huis hebben. Dat beleefden ze, en menigeen zat behoorlijk te sponzen.

Meestal is het gauw goed wat er verteld wordt, vooral als het door een 'echte fotograaf' van buiten de club gebeurt.

Ditmaal, dat bleek de kenners al gauw, stond er iemand die duidelijk door heeft wat een eigen stijl is en daar consequenties aan verbindt.

Als je techniek beheerst en deze niet meer belangrijk lijkt, dan kun en moet je met je te portretteren persoon communiceren terwijl je eea met een camera doet.

Dat leidt tot verkoopbaar fotowerk en dat doet Duco dan ook met zijn platen.

Fotografische regels zijn goed om te kennen, anders kun je er niet van afwijken, of woorden van gelijke strekking deden menig aanwezige verschrikt opveren. Dat mag Duco doen vanzelf, want hij doceert fotografie.

En wie voor de klas staat heeft veelal gelijk.

Ook zijn bemerkingen tav expofotografie van de clubleden vielen bij een groot deel van de verzamelde EDS hobbyisten in goede aarde.

Eindelijk eens een behoorlijke spreker. Deze laatste opmerking is van mij.

Aart van Wijk – jawel die van de vierkante fotoos.

Reactie Duco:

jullie waren een hele leuke groep mensen, Enthousiast.
Dat maakt het altijd makkelijker om wat aan te vertellen.
Dank voor je compliment en fijn dat het jullie heeft geinspireerd!

doei
Duco